KAMPANJE SA SVRHOM 2023 WARM UP

KAMPANJE SA SVRHOM 2023 WARM UP
«BRAINWORK FOR BETTER WORLD»
23.03.2023. održava se novo zagrevanje za KAMPANJE SA SVRHOM 2023 – prvi Festival društveno odgovorne kompunikacije – KAMPANJE SA SVRHOM 2023 WARM UP pod imenom BRAINWORK FOR BETTER WORLD.
Ove godine WARM UP ima interenacionalni karakter! Za nove KAMPANJE SA SVRHOM inspirisaće nas i podučiti pored prošlogodišnjih dobitnika «KAMPANJE SA SVRHOM GRAND PRIX 2023» titule i dva međunardona gosta – Nastja Mulej i Philippe Boutie.


KAMPANJE SA SVRHOM – prvi Festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji i jedan od prvih ovakve vrste u svetu održan je 2021. I 2022. godine. Inicijator i organizator – udruženje «ŽUTE PATALONE – Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept inkubator društvene odgovornosti» ima za cilj podsticanje društeno odgovorne komunikacije namenjene dobrobiti dece i pojedinca. Festival se održava svake godine 20. Novembra, na Međunarodni dan deteta.
U želji da dodatno podstaknemo društveno odgovornu komunikaciju i kreiranje efikasnih kampanja koje menjaju svet na bolje ustanovili smo i prolećni događaj koji smo simbolično nazvali WARM UP. Prvi WARM UP održan je 20.04.2022. Pred treće izdanje Festivala, sada kada više nemamo dilema šta nam je činti, nego nam ostaje da saznamo kako to da uradimo što bolje – kako da što bolje iskoristimo svoju kreativnost da menjamo svet!

Program BRAINWORK FOR BETTER WORLD 2023:
Predstavljanje dobitnika GRAND PRIX KAMPANJE SA SVRHOM 2022
BRAINWORK FOR BETTER CSR WORK – Nastja Mulej
GOODBRAI(N)D – Phillipe Boutie
Detaljnije
I WINNERS
9.30 – 9.45 POZDRAV I GRAND PRIX 2022
9.45 – 10.00 GRAND KAFA COFFE BREAK 1
II NASTJA MULEJ
10.00 – 11.45 UVOD I IDEACIJA (GENERIRANJE)
11.45 – 12.00 GRAND KAFA COFFE BREAK 2
12.00 – 13.45 SELEKCIJA I EVALUACIJA
13.45 – 14.00 PREZENTACIJE IDEJA
LUNCH BREAK
14.00 – 14.30 LUNCH BREAK
III PHILLIPE BOUTIE
14.45 – 15.30 First part
15.30 – 15.45 GRAND KAFA COFFE BREAK 3
15.45 – 16.30 Second part
16.30 – 17.00 Q&A
KRAJ
Ceo program biće održan na engleskom jeziku, osim predstavljanja prošlodišnjih dobitnika. Više o načinu prijave i kotizacijama možete saznati upitom na mail kampanjesasvrhom@zutepatalone.com

KAMPANJE SA SVRHOM 2023 WARM UP
«BRAINWORK FOR BETTER WORLD»

KAMPANJE SA SVRHOM GRAND PRIX 2022 – nosioci TITULE NAJBOLJE DRUŠTVENO ODGOVORNE KAMPANJE U SRBIJI 2022:

Kampanja “SUPERHERO” kompanije MASTERCARD za Nurdor, koju je kreirala agencija McCann Beograd

Kampanja “SPASIMO HRANU, SPASIMO HUMANOST” koju je kreirala agencije NEW MOMENT NEW IDEAS COMPANY za KOALICIJU ZA DOBROČINSTVO predvođenu FONDACIJOM ANA I VLADE DIVACKampanja “PROGRAMERI ZA GRAĐANE” kompanije VEGA IT

«BRAINWORK FOR BETTER CSR WORK«by NASTJA MULEJ


Nastja Mulej, ekonomista, magistar komunikogijie i sociolog, jedini je licencirani trener de Bono alata za razmišljanje u jugoistočnoj Evropi i jedan od samo 26 Master trenera za sve de Bono tehnike za ceo svet.
Nastja je licencirani trener i za kreativno suočavanje sa izazovima (IDEAS) i izgradnju inovativne kulture prema Dimisu Michaelidesu. Pored toga, ona je fasilitator najzahtjevnijih sastanaka za donošenje odluka i planiranje, kreiranje novih ideja, poboljšanja i pojednostavljenja, te rešavanje problema, za uspostavljanje i pronalaženje vrednosti.
Zanimljivo je da je bila i kreator seminara/webinara o kreativnom menadžmentu za Slovenačku ekonomsku komoru (2014 – 2021) i da je inicijator i suorganizator predavanja o pozitivnoj psihologiji za bolji život, koja su prerasla u masovni pokret.
Nastja podučava učitelje i decu u školama u Sloveniji od 2012/13 godine učenje mišljenja, tehnikom koja se zove CoRT (= Cognitive Research Trust), za šta ju je lično obučavao profesor de Bono.
Radila je i radionice specijalno za Cause Marketing.
Najnovije nagrade su:
• Najbolji predavač u Sloveniji u 2022
• Državna nagrada za inovativnost 2021
• Za najbolji društveno-odgovoran projekat 2021
• Dobar čovek 2021
23.03.2023. Nastja će nas provesti kroz proces kreiranja, selekcije i evaluacije ideja koje ćemo zajedno stvoriti za bolji svet!

GOODBRAI(N)D by PHILLIPE BOUTIE


MARKETING? KOMUNIKACIJE?
Philippe Boutié (Filip Butje) je pravi “advertising man” višedecenijskog i zaista ogromnog iskustva u marketinškim komunikacijama.
Decenijama kreira kampanje koja RADE za najsjanije svetske brendove kao što su Apple, Hilton, Longines – prvo u Istraživačko-dijagnostičkom odeljenju u Los Anđelesu, a onda u njihovoj Evropskoj ekpozituri, a potom u Young & Rubicam Grupi (London i Pariz), i danas u svojoj konsultanskoj firmi, LAMTAR (Paris + London).
Filip je takođe podučavao MBA studente i izvršne direktore u 7 zemamlja, uključujući i skoro sve zemlje bivše Jugoslavije.
CSR?
Pre nego što je zajedno sa Milanom Janićem osnovao GOODBRA(i)ND, posvećen “komunikaciji za bolji svet koja prija našem mozgu” (goodbraind.com), Filip Butje je proveo mnogo godina praktikujući “zeleni marketing” i komunikacije, preteče CSR-a, počevši od pre-EU ekološke/društvene komunikacije za Unilever, Perrier, Apple i sl.
Radi transparentnosti, otkrijmo da ga je ovo pred-prosvetiteljsko iskustvo takođe dovelo u kontakt sa “mračnom stranom” ove teme, radeći na upravljanju krizama i lobirajući za velike kompanije koje, u dobru i zlu, imaju najviše da izgube ili dobiju od društveno odgovornog poslovanja (duvanska i farmaceutska industrija). To možda nije popularna tema, ali mu je to dalo neprocenjiv uvid u to šta može, a šta ne može da promeni javno mnjenje i ponašanje. I zapamtite: od tada je ugledao svetlost, sa GOODBRA(i)ND.
KREATIVNOST?
Kao dugogodišnji član kreativnog žirija širom Evrope, Filip je iz prve ruke iskusio neke od najinovativnijih ideja u marketingu, komunikacijama i društveno odgovornom poslovanju. Naučio je – i “pozajmio” – mnogo iz ovih ideja i sada je spreman da ih podeli sa vama.
OBRAZOVANJE?
Filip je magistrirao poslovnu administraciju na Državnom univerzitetu u San Dijegu, SAD
Magistraturu nauka iz statistike i ekonomije na ENSAE, Ecole Nationale de la Statistikue et de l’Administration Economikue, Pariz, FRANCUSKA.
Filip živi u Parizu, u Francuskoj.
ĆEMU ĆE NAS NAUČITI 23.03?
HAJDE DA SE IZNENADIMO!!!
https://goodbraind.com/